Sommardäck- saker du behöver veta

sommardack

Om du bor i ett land som erbjuder max tre månader av varm sommar, om du har tur, frågar du säkert dig själv om du verkligen behöver sommardäck.
 

Svaret på den frågan beror främst på vilket fordon du har, och din körstil. Om du tar en titt på ett sommardäcks gummimönster jämfört med året-runt-däck eller vinterdäck, ser det nästan för grunt ut. Det blir tydligt bara genom att titta på dem att dessa däck inte är lämpliga för något sorts vinterväder.
 

Även fast sommardäck uppenbarligen inte är tillräckligt bra för vinteranvändning, är de till synes grunda räfflorna i gummit perfekta för sommaren, eftersom de ger däcken mer kontakt med vägen. Den här kontakten, kombinerat med det mjuka gummit som använts till däcken, ger dig ett perfekt fäste och en smidighet, speciellt när vägarna är våta. Sommardäck kallas ibland för "prestationsdäck" just för att de faktiskt främjar prestandan, greppet, styrningen och ökar din hastighet under rätt vägförhållanden. Å andra sidan, tenderar de att vara lite dyrare och högljuddare än andra sorters däck.
 

Att ha ett set av sommardäck i Kanada betyder att du förmodligen kommer ha tre set av däck istället för två: sommardäck för varmare månader, vinterdäck för kallare, och året-runt-däck för alla månader mitt i mellan. Om du inte kör ett högprestandafordon, om du bor i ett område som har en tendens att vara kallt och snöigt större delen av året, eller ifall du vill spara pengar, kommer du gagnas av att istället alternera mellan året-runt-däck och vinterdäck.

Create your own website with mono.net