Milloin sinun pitäisi vaihtaa kesärenkaat autoon?

renkaat

Renkaan vaihdon tarkkaa päivämäärää ei voida koskaan sanoa, mutta sinun pitäisi vaihtaa talvirenkaasta kesärenkaaseen, kun talvi on ohi ja talvisää ei paa takaisin. Talvirengas tulee aina asentaa autoon talvella ajaessasi. Ne tulisi asentaa koko ajan, jolloin on kylmä sää sekä lunta ja jäätä. Kun talvi loppuu, sinun on aloitettava valmistautuminen kesärengas vaihtoon. Jos sinulla on nastarenkaita autossa, varmista, että ne on poistettu ennen viimeisen sallitun päivämäärän päättymistä. Tämä päivämäärä vaihtelee maittain, mutta kaikissa maissa nastarenkaat voivat olla pidempään, jos sää sitä vaatii, mutta et voi pitää niitä ympäri vuoden.
 

Talvirenkaat ovat parempia ominaisuuksiltaan ja ovat turvallisempia kuin kesärenkaat, kun on talvi. Talviolosuhteet eivät tarkoita pelkästään lunta ja jäätä, vaan myös matalia lämpötiloja nollan asteen alapuolella. Tämä tarkoittaa, että talvirenkaita tulisi käyttää, kun sinulla on miinus asteita, tämä koskee talvikauden alusta kauden loppuun. Keväällä sää vaihtelee melko voimakkaasti ja voi tulla lämmin sää, joka palaa nopeasti lumelle ja kylmään säähän, mikä tekee melko vaikeaksi tietää, milloin on aika vaihtaa kesärenkaisiin.
 

Jos vaihdat liian aikaisin ja talvisää palaa sitten takaisin, ongelmia ilmenee, ja ajo ei ole turvallista, koska autossa on kesärenkaat eikä talvirenkaita. Jos näin tapahtuu, sinun tulisi pidättäytyä ajamasta ja löytää vaihtoehtoinen kuljetus tai ajoneuvo matkustaaksesi. Tämä tarkoittaa, että jos olet erittäin riippuvainen autostasi päivittäisessä käytössä, sinun tulee odottaa kauemmin vaihtamista kesärenkaisiin. Jos sinulla on kitkarenkaat, voit odottaa kauemmin kuin sinulla on nastarenkaat, koska kitkarenkailla ei ole päivämäärärajoitusta niiden käyttöön. Tämä tekee kitkarenkaista renkaista joustavampia ja ehkä edullisempia, jos haluat varmistaa, että suorituskykysi ovat hyvät talvella mutta myös silloin, kun joudut vaihtamaan kesärenkaisiin.
 

Joten milloin sinun pitäisi vaihtaa kesärenkaisiin autossasi, paljon riippuu asumisesta, koska talvi kestää kauempana pohjoisesta kuin maan eteläosissa, mutta pohjimmiltaan sinulla pitäisi olla talvirenkaat niin kauan kuin haluat pystyä ajamaan talviolosuhteissa ja nämä olosuhteet vallitsevat asuinpaikassa. Sinun ei pitäisi ajaa kesärenkaiden kanssa, kun teillä on lunta tai jäätä. Näissä tapauksissa sinun tulee välttää ajamista. Se osoittaa myös, että olet vaihtanut renkaat liian aikaisin. Muista odottaa niin kauan kuin olet varma, että talvi on kulunut tähän aikaan ja sää on jo siirtynyt keväällä.
 

Talvirenkaiden pitäminen liian kauan on turvallisempaa kuin liian lyhyt, koska talvirenkaat ovat vaarallisempia kuin kesärenkaat. Talvirenkaat kuluvat nopeammin, kun on lämmin sää, joten sinun tulisi vaihtaa niin varhain kuin mahdollista, mutta ei liian aikaisin.

Create your own website with mono.net